Kamakselsettene er omfattende monteringssett inneholdende komponenter som er anbefalt å skifte i forbindelse med reperasjon. Komponentene til ventilåpningssystemet, såvell som PD (pumpedyse) systemet er: Kamaksling, kamaksellager, hydrauliske ventilløftere og bolter til kamakslings»huset». Disse komponentene arbeider perfekt og synkront sammen kun om alle deler skiftes samtidig, installeres korekt og der brukes den anbefalte oljetype for den aktuelle motor. Gjør man alt dette vil man gi motoren optimale arbeidsbetingelser og derved også sørge for økt levetid for hele kam-systemet.

Hvorfor det er viktig å skifte hele kamakselsettet.

Kamaksel komponentene er nøye satt sammen for å mekanisk fungere optimalt i sammen. Alle komponentene i systemet henger sammen med hverandre i en intrikat helhet hvor perfeksjonismen er avhengig av at hver enkelt del fungerer optimalt. Utskifting av bare en av delene kan forrykke dette perfekte samspillet og kan før eller senere føre til tilbakevendende problemer og ekstra utgifter. Det er av den grunn det anbefales å skifte hele kamaksel settet i steden for bare enkelt komponenter når man først er i gang.

Kamaksel

Kamakselen sørger for at ventilene løfter seg sår de skal, og styrer i dette tilfellet også PD injektorene (UIS – Unit injection system). Kamakslingen er produsert i maskinert stål eller i en støpejerns variant. Kamaksels bevegelser er sikret via samhandlingen med veivakslingen.

 

Hydraulisk ventilløfter

Ventilløfterne styrer hydraulisk ventilklaringen. De er kontrollert av kamakslingen og virker direkte på ventilen. Den hydrauliske funksjonen er sikret vie olje tilførsel fra motorens smøresystem gjennom den laterale åpningen i ventil huset. I tilleg, for PD motorene, er ventilløfterne forsterket for å tåle det høye trykket.

 

Bolter til kamakselhuset

Sett med spesialtilpassede bolter for å feste kamaksel»huset», samt vippearms staget.

 

 

Kamaksellager

Kamaksellagrene sørger for at kamakslingen «flyter» i en oljefilm. Riktig smøremiddel, korekt tilpasning, samt stramming av bolter med anbefalt kraft er essensielt for korrekt rotasjon og funksjon på kamakselen.

 

Aksel tetning (Flens pakning)


Kamaksel tetning – høyre – brukt til å forsgle den nye kamakslingen.

 

 

 

Pin It on Pinterest